Avocado Vet Hip

Avocado Vet Hip

Avocado is hipper dan ever. Jaren geleden had niemand nog van het smeuïge fruit gehoord en tegenwoordig hoor je er niet bij als je geen Avocado eet. Er is zelfs een avocado restaurant in Amsterdam, genaamd “The Avocado Show” elk gerecht op de kaart is bereid met Avocado. Ze hebben zelfs een Avocado Pizza !! Lijkt me echt leuk om eens te eten.

Eerst vertel ik wat feitjes over de Avocado. Men vraagt zich vaak af, is het nu groente of fruit. Avocado is fruit! Het ontwikkelt zich uit de bloem van de Avocadoplant en het bevat zaad oftewel de pit, volgens plantwetenschappers is het dan fruit. De Stengels, bladeren, wortelen en bloemdelen worden gezien als groente. Avocado behoort eigenlijk tot de bessensoort.

Overigens is het bij de Avocado niet perse nodig om Biologisch gekweekt te kopen, de Avocado heeft een hele dikke schil waar bestrijdingsmiddelen niet doorheen komen.

Je kunt Avocado ook zelf kweken!

Dat doe je door de pit uit de Avocado te halen en dan prik je er tandenstokers in en hang je hem half in een glas water. Zet het op een plekje in de zon en vervang het water elke week. Het kan wel 8 weken duren voordat de pit ontkiemt. Je mag hem pas planten als hij 15 cm groot is. De pit moet dan ook voor de helft boven de grond uit komen. Nou voor iedereen die dit wil proberen, succes!

Nu het belangrijkste, wat maakt dat Avocado gezond is?

Er wordt gezegd dat Avocado helpt bij afvallen en dat ze een positief effect hebben op de gezondheid.

Vet gezond

Avocado bestaat uit enkelvoudige onverzadigde vetten, deze vetten geven energie en verhogen je vetverbranding. De vetten geven een verzadigder gevoel, dus je hebt minder honger na het eten van Avocado.

Naast deze supervetten bevat de Avocado vezels, Vitamine A, B, C en E, Foliumzuur en veel kalium.

Men beweert dat de Avocado de bloedsuikerspiegel in balans houd, een gunstig effect heeft op de cholesterol gehalte en het is ook goed voor hart- en bloedvaten en het zou zelfs het risico op kanker verkleinen. Genoeg redenen dus om deze vette groene hap wat vaker op je menu te zetten.

Natuurlijke huidverzorging

Niet alleen om te eten zijn avocado’s goed, ook voor je huid kan het een echte booster zijn. Je vindt avocado terug in veel huidverzorgingsproducten.  Doordat ze o.a. rijk zijn aan vitamine A, C en E voeden, verrijken en verzachten ze je huid. Ook van binnenuit draagt avocado bij aan een mooiere huid. Door caroteen, goede kwaliteit van oliën en vitamine E blijft je huid soepel en jong. Daarnaast draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen in de huid die zorgt voor vulling en rimpels vermindert.

Een paar tips voor een smakelijke ervaring met deze supervrucht:

Maak een verse guacamole door de avocado te prakken en vervolgens te mengen met kleine stukjes tomaat, uitgeperste knoflook, citroensap en chilipeper.

Avocado met kipfilet op PowerSlim sesam lijnzaadbrood of toast.

Salade met avocado en uitgebakken spekjes, maar ook lekker met zalm of garnalen.

Een heerlijke groene smoothie met avocado maakt het geheel lekker romig.

Of lepel de avocado uit met verse peper en zout als lekker hapje.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.