Herfstsalade met Pompoen

Ingrediënten

90-100 g feta light
100 g Hokkaido pompoen in stukjes
100 g gekookte rode biet in stukjes
25 g rucola
2 el granaatappelpitjes
½ el olijfolie
1 el walnootolie
1 el balsamicoazijn
1 tl sterke mosterd
1 tl vers citroensap
Peper en zout naar smaak
Tip: Heb je geen walnootolie in huis dan is olijfolie ook een prima keuze.

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 °C.
2.Bestrijk de stukjes pompoen met de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
3.Plaats voor circa 30 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en een klein beetje bruin is verkleurd. Schep na 15 minuten even om.
4.Maak ondertussen een dressing van de walnootolie, balsamicoazijn, mosterd en het citroensap.
5.Doe de rucola op een bord en verdeel hier de stukjes pompoen, rode biet, feta en de granaatappelpitjes overheen. Maak af met de dressing.

Tip:

Heb je geen walnootolie in huis dan is olijfolie ook een prima keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.