Pittige Nasi met gebakken ei

Ingrediënten

PowerSlim rijst
1 ei
100 gr champignons
100 gr broccoli in kleine roosjes
0.5 lente ui, in dunne ringen
0.5 Spaanse rode peper, in kleine ringetjes
1 el Kikkoman sojasaus
1 el olijfolie
0.5 el zelfgemaakte nasikruiden bestaande uit: 0,5 tl cayennepeper, 2 tl gemberpoeder, 2 tl korianderpoeder (katoembar), 2 tl komijnpoeder (djinten), 1 tl kurkuma (geelwortel), 2 tl knoflookpoeder, 2 tl laos (galanga)
Makkelijk te maken met een gezin. Je maakt een grotere portie groente en je doet bij de rest van het gezin zilvervliesrijst en jouw portie meng je met PowerSlim rijst. Hoef je geen aparte potjes te koken!

Bereidingswijze

1.Blancheer de broccoli circa 3 minuten in kokend water.
2.Bereid de PowerSlim rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
3.Verhit de helft van de olie in een steelpannetje en roerbak de champignons samen met de broccoli en de Spaanse peper circa 5 minuten.
4.Voeg de rijst, lente ui, sojasaus en naar eigen smaak de zelfgemaakt nasikruiden toe en verwarm al roerend circa 1 minuut.
5.Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een eitje. Serveer dit samen met de nasi.

De rest van de zelfgemaakte nasi kruiden kunnen voor de volgende keer bewaard worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.